25 September 12:03
    .webp) 
            
                                    Aktualität
                            
            
        Foto: Pexels.com
    
                    FPIOR, HORA und FIHR haben die Beibehaltung des Mehrwertsteuersatzes von 11% für Lebensmittel und Unterkünfte gefordert und gewarnt, dass eine Erhöhung auf 21% zu Insolvenzen in der Branche und zum Verlust von Arbeitsplätzen führen wird. Vertreter der Branche betonen, dass Rumänien das Risiko läuft, seine Wettbewerbsfähigkeit im Tourismus gegenüber den Nachbarländern mit reduziertem Mehrwertsteuersatz zu verlieren. Sie plädieren für ausgewogene Steuerpolitiken, die den Sektor unterstützen und ihn nicht in die Insolvenz drängen. Die Gastgewerbeindustrie trägt erheblich zum BIP bei und bietet Hunderttausende von Arbeitsplätzen.
            
        
        
                    Quellen
 
                            
                        Patronii din HoReCa cer păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente şi cazare
                    
                 
                            
                        HoReCa se mobilizează: federațiile și patronatele cer menținerea TVA la 11%
                    
                 
                            
                        Revista presei economice – Sep 25, 2025. Patronatele din HoReCa cer menținerea cotei de TVA
                    
                 
                            
                        Scrisoare disperată către Nicușor Dan și Ilie Bolojan: E cod roșu! Vânzările din HORECA s-au prăbușit cu 50%
                    
                 
                            
                        HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la un val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”
                    
                 
                            
                        HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”
                    
                 
                            
                        Companiile din HoReCa se plâng că restaurantele și hotelurile au rămas fără jumătate din clienți. Solicitarea lor către Guvern
                    
                 
                            
                        Patronatele din HoReCa avertizează: Majorarea TVA la 21% ar duce la falimente și pierderea competitivității
                    
                 
                            
                        Federațiile și patronatele din HoReCa solicită păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente și cazare
                    
                 
                            
                        Patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare. Reprezentanţii industriei spun că o majorare a TVA la 21% va însemna faliment în lanţ pentru mii de afaceri
                    
                 
                            
                        Federaţiile şi patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare
                    
                 
             
             
    