9 iulie 19:50
Producătorii de ciocolată se confruntă cu creșteri de prețuri la pudra de cacao, afectând profiturile și prețurile pentru consumatori
Sanziana Georgescu

Actualitate
sursa foto: unsplash.com
Prețurile la pudra de cacao au crescut cu 16% în SUA, atingând aproape maxime istorice, în contextul unor livrări reduse. Producători precum Mars și Hershey au redus dimensiunile produselor sau au adăugat ingrediente alternative. Raaka Chocolate afirmă că plătește de trei ori mai mult pentru pudra de cacao, care devine din ce în ce mai greu de obținut. De asemenea, înlocuitorii pentru untul de cacao nu oferă aceeași savoare, ceea ce complică situația. Procesarea de cacao a scăzut semnificativ în Europa și America de Nord, fără semne de revenire pe termen scurt.
Surse

Producătorii de ciocolată au din nou probleme

Ciocolata, un deliciu din ce în ce mai scump. Probleme majore pentru producători cu materia primă

Producătorii de ciocolată au din nou probleme: lipsa pudrei de cacao / Raaka Chocolate Inc., un producător de ciocolată artizanală din New York, spune că acum plăteşte de trei ori mai mult pentru pudra de cacao pe care o utilizează în produsele sale

Raritatea pudrei de cacao, noua problemă a cicolatierilor, după criza untului de cacao. Prețurile pudrei de cacao se apropie de maximul istoric - Economica.net