joi 13:00
Un studiu arată că schimbările climatice vor diminua randamentele globale la șase culturi majore cu 11-24% până în 2100, afectând grav securitatea alimentară
Delia Niculescu

Actualitate
foto:shutterstock
Conform unui studiu publicat în revista Nature, schimbările climatice vor reduce capacitatea de producție agricolă globală, estimându-se o scădere a randamentelor la șase culturi esențiale, precum grâul și porumbul, cu până la 24% până în 2100. Fiecare creștere a temperaturii cu un grad Celsius va reduce aportul caloric cu 120 kcal pe persoană pe zi. Studiul, realizat pe parcursul a opt ani în 55 de țări, subliniază impactul negativ al climei și al practicilor agricole actuale, fără a lua în considerare schimbările de cultură. Regiunile cele mai afectate vor fi cele productive, iar comunitățile de subzistență din Africa vor suferi pierderi semnificative.
SURSE

Randamentele agricole mondiale vor scădea cu procente cuprinse între 11% și 24%, până în 2100

Randamentele agricole mondiale vor scădea cu procente cuprinse între 11% şi 24%, până în 2100

Randamentele agricole vor scădea pe plan global cu procente cuprinse între 11% și 24% până în 2100 din cauza schimbărilor climatice – studiu revista Nature

Randamentele agricole mondiale vor scădea cu procente cuprinse între 11% și 24%, până în 2100

Randamentele agricole mondiale vor scădea cu procente cuprinse între 11% şi 24%, până în 2100