17 martie 14:10
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România avertizează asupra deficitului de personal din HoReCa, estimat la 20-25% la nivel național.
Raluca Ioana Draghici
.webp)
Actualitate
Pixabay
Deficitul de personal în HoReCa este estimat la 20 - 25% la nivel naţional, iar în oraşele turistice, în plin sezon, acesta poate ajunge chiar la 50%, măsurile legislative şi de taxare a forţei de muncă fiind un impediment. FPIOR precizează că, în România, peste 20% dintre muncitorii necalificaţi din industria ospitalităţii sunt străini.
SURSE

Criză fără precedent de personal în HoReCa. Deficitul de forţă de muncă ajunge şi la 50% în staţiunile turistice

Patronatele din Industria Ospitalităţii: Deficitul de forţă de muncă din sectorul HoReCa este de 20-25% la nivel naţional, dar ajunge la 50% în oraşele turistice. "Muncitorii necalificaţi români nu au motivaţie, sunt instabili emoţionali şi nu iau decizii raţionale când vine vorba de locul de muncă"

HoReCa, deficit alarmant de forță de muncă: Industria cere facilități fiscale pentru angajatori