25 九月 18:03
时事
Foto: Pexels.com
FPIOR、HORA和FIHR要求将食品和住宿的增值税维持在11%,警告称提高到21%将导致行业破产和失业。行业代表强调,罗马尼亚面临失去与邻国低增值税的旅游竞争力的风险。他们呼吁采取平衡的财政政策来支持该行业,而不是将其推向破产。酒店业对国内生产总值的贡献显著,并提供数十万个就业机会。
来源
Patronii din HoReCa cer păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente şi cazare
HoReCa se mobilizează: federațiile și patronatele cer menținerea TVA la 11%
Revista presei economice – Sep 25, 2025. Patronatele din HoReCa cer menținerea cotei de TVA
Scrisoare disperată către Nicușor Dan și Ilie Bolojan: E cod roșu! Vânzările din HORECA s-au prăbușit cu 50%
HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la un val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”
HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”
Companiile din HoReCa se plâng că restaurantele și hotelurile au rămas fără jumătate din clienți. Solicitarea lor către Guvern
Patronatele din HoReCa avertizează: Majorarea TVA la 21% ar duce la falimente și pierderea competitivității
Federațiile și patronatele din HoReCa solicită păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente și cazare
Patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare. Reprezentanţii industriei spun că o majorare a TVA la 21% va însemna faliment în lanţ pentru mii de afaceri
Federaţiile şi patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare