25 aprilie 11:02
Atleții norvegieni sunt sfătuiți să nu consume carne în China din cauza riscului de a avea rezultate pozitive la testele antidoping
Cristina Petrache

Sport
Foto Facebook/ Olympiatoppen
Olympiatoppen, parte din Comitetul Olimpic Norvegian, a avertizat atleții cu privire la consumul de carne în China, care poate duce la ingestia neintenționată a unor substanțe interzise, precum clenbuterol, folosit în creșterea animalelor. Acest risc, deși mic, poate provoca teste pozitive înainte de competiții. Atletele norvegiene Henriette Jaeger și Josefine Tomine Eriksen au confirmat că vor respecta aceste recomandări, aducând alternative proteice din Norvegia. Olympiatoppen a subliniat și importanța igienei alimentare, recomandând restaurante de înaltă calitate.
SURSE

Sportivii norvegieni care vor concura la competiții în China, sfătuiţi să nu consume carne pentru a nu fi testaţi pozitiv

Atleţii norvegieni sfătuiţi să evite carnea în China pentru a preveni teste antidoping pozitive

Alimentul pe care atleții norvegieni nu-l vor consuma în China de teama dopingului: „Nu vreau să fiu o ‘veggie'”

Atleţii norvegieni nu vor consuma carne în China de teamă să nu fie găsiţi dopaţi