木曜日 19:03
.webp)
ニュース
Foto: Pexels.com
FPIOR、HORA、FIHRは、食品と宿泊に対する付加価値税(TVA)を11%に維持するよう求めており、21%への引き上げが業界の破綻や雇用の喪失を引き起こすと警告しています。業界の代表者は、ルーマニアが周辺国の低い付加価値税に対して観光競争力を失うリスクがあることを強調しています。彼らは、業界を支援し、破産に追い込まないバランスの取れた財政政策を求めています。ホスピタリティ産業はGDPに大きく貢献し、数十万の雇用を提供しています。
情報源

Patronii din HoReCa cer păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente şi cazare

HoReCa se mobilizează: federațiile și patronatele cer menținerea TVA la 11%

Revista presei economice – Sep 25, 2025. Patronatele din HoReCa cer menținerea cotei de TVA

Scrisoare disperată către Nicușor Dan și Ilie Bolojan: E cod roșu! Vânzările din HORECA s-au prăbușit cu 50%

HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la un val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”

HoReCa cere menținerea TVA-ului la 11% în domeniu. Patronate: „O creștere la 21% ar duce la val de falimente și ar dispărea zeci de mii de joburi.”

Companiile din HoReCa se plâng că restaurantele și hotelurile au rămas fără jumătate din clienți. Solicitarea lor către Guvern

Patronatele din HoReCa avertizează: Majorarea TVA la 21% ar duce la falimente și pierderea competitivității

Federațiile și patronatele din HoReCa solicită păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente și cazare

Patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare. Reprezentanţii industriei spun că o majorare a TVA la 21% va însemna faliment în lanţ pentru mii de afaceri

Federaţiile şi patronatele din HoReCa solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare