10 dicembre 20:00

Notizie
Pexels/ Craig Dennis
<p>L'Autorità Nazionale Sanitaria Veterinaria e per la Sicurezza Alimentare (ANSVSA) ha emesso delle raccomandazioni sull'acquisto e la manipolazione degli alimenti di origine animale, sottolineando l'importanza di conservarli in condizioni ottimali. Inoltre, sottolinea la necessità di controlli sanitari veterinari quando i suini vengono macellati in casa e di esaminare la carne di maiale per verificare la presenza di Trichinella spp. La commercializzazione di carne di maiale senza controlli sanitari veterinari è punibile e si consiglia ai consumatori di acquistare prodotti alimentari solo da luoghi autorizzati.
Fonti

Recomandările ANSVSA pentru consumatori în perioada Sărbătorilor: Porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar

Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători/ În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar - B1TV.ro

Porcul de Crăciun, la control. Mesajul inspectorilor sanitar-veterinari către populație. Amenzile ajung la 40.000 de lei

Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători. Cum să cumperi carnea de Crăciun. În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar/ Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii neverificate

Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători/ În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar/ Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii neverificate/ Sfaturi pentru cumpărături în pieţe şi târguri

Comunicat de presă - ANSVSA

Ce amenzi uriașe riscă românii care vând ilegal carne de porc. ANSVSA trage un semnal de alarmă! - B1TV.ro