12 martie 15:28
Profesorii de la Universitatea 'Dunărea de Jos' Galați au inventat o pâine echilibrată nutrițional în proteine, adresându-se în special consumatorilor cu venituri mici.
Petru Nicolaescu
Știință IT&C
Facebook: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Procedeul inovator dezvoltat de profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe și Romulus Marian Burluc are ca scop obținerea unei pâini echilibrate nutrițional în proteine, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Acest tip de pâine ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, având un conținut optim în aminoacizi esențiali.
SURSE
Pâine cu aspect și proprietăți de carne, brevetată de Universitatea "Dunărea de Jos"
Pâine proteică inventată la Universitatea Dunărea de Jos: Este ca și cum ai mânca pâine cu friptură / Friptura nu se vede dar se simte
Cercetătorii români au brevetat la OSIM "pâinea cu friptură": "Nu se vede carnea, dar se simte"
Pâinea cu friptură, inventată de cercetătorii din Galați. "Ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă"
Cercetătorii români au inventat pâinea cu friptură: "Carnea nu se vede, dar se simte" | OSIM a brevetat pâinea proteică
Cercetătorii de la UDJ Galaţi au inventat pâinea cu friptură: Carnea nu se vede, dar se simte
Pâinea cu gust de friptură, inovația unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați