Parcurge rapid sumarul știrilor și vezi cum sunt tratate în diferite publicații!
82 știri noi în ultimele 24 de ore
15 mai 22:16

OMS a emis recomandări pentru limitarea conținutului de sare din alimente, având în vedere impactul consumului excesiv asupra sănătății cardiovasculare.

Redactor: Eftene Ana-maria
main event image
Sănătate
Foto: Pixabay.com
Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel către țările din regiunea europeană să impună limite legale pentru conținutul de sare din alimente procesate, restaurante și cantine. Consumul excesiv de sare este asociat cu creșterea tensiunii arteriale și riscul crescut de boli cardiovasculare, care cauzează un număr semnificativ de decese în fiecare zi. OMS recomandă și etichetarea obligatorie a conținutului de sare pe ambalajele produselor alimentare.

SURSE

Descarcă cea mai avansată aplicație de știri din România!
Feed personalizat de știri și notificări într-o experiență mai interactivă.