15 mai 22:16
OMS a emis recomandări pentru limitarea conținutului de sare din alimente, având în vedere impactul consumului excesiv asupra sănătății cardiovasculare.
Ana Maria Eftene
Sănătate
Foto: Pixabay.com
Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel către țările din regiunea europeană să impună limite legale pentru conținutul de sare din alimente procesate, restaurante și cantine. Consumul excesiv de sare este asociat cu creșterea tensiunii arteriale și riscul crescut de boli cardiovasculare, care cauzează un număr semnificativ de decese în fiecare zi. OMS recomandă și etichetarea obligatorie a conținutului de sare pe ambalajele produselor alimentare.
SURSE
Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare/ Bolile cardiovasculare ucid zilnic 10.000 de persoane în regiunea europeană a Organizației
OMS le cere statelor să reglementeze alimentele bogate în sare. Bolile cardiovasculare ucid în Europa 10.000 de oameni zilnic