28 august 15:18

Actualitate
https://unsplash.com/
Conform Eurostat, în 2024, 8,5% din populația Uniunii Europene nu avea acces la mese care să conțină carne sau pește la fiecare două zile, o scădere față de 9,5% în 2023. România a înregistrat o îmbunătățire, cu 16,3% din populație afectată, în scădere de la 23,3% în 2023. Cele mai mari procente se află în Bulgaria (18,7%) și Slovacia (17,1%). Printre cei aflați în risc de sărăcie, 19,4% nu își permiteau mese adecvate, iar România a scăzut de la 43% în 2022 la 27,7% în 2024. Aceste date se aliniază Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă, care vizează eradicarea foametei până în 2030.
Surse

Date alarmante: Peste 16 la sută dintre români nu-și permit să mănânce carne, pește sau echivalentul vegetal cel puțin o dată la două zile. Cum stau alte țări

Eurostat: Un român din șase nu își permite o masă cu carne sau pește la două zile

Aproape 9% dintre europeni au probleme în a-și asigura o masă adecvată; în România procentul este de 16,3%

Almost 9pct of Europeans struggle to afford a proper meal; in Romania, the rate is 16.3pct

Continent bogat cu oameni săraci: un european din zece nu-și permite o masă decentă. Cum stă România la acest capitol