icon

Rămâi conectat la știrile care contează, fii primul care află! Notificările sunt selectate de redacție pentru știrile cu adevărat importante!

Nu, mulțumesc
Mă abonez
search icon
search icon
Flag Arrow Down
Română
Română
Magyar
Magyar
English
English
Français
Français
Deutsch
Deutsch
Italiano
Italiano
Español
Español
Русский
Русский
日本語
日本語
中国人
中国人

Modifică limba

arrow down
  • Română
    Română
  • Magyar
    Magyar
  • English
    English
  • Français
    Français
  • Deutsch
    Deutsch
  • Italiano
    Italiano
  • Español
    Español
  • Русский
    Русский
  • 日本語
    日本語
  • 中国人
    中国人
Secțiuni
  • Ultima oră
  • Exclusiv
  • Sondaje INSCOP
  • Podcast
  • Diaspora
  • Republica Moldova
  • Politică
  • Economie
  • Actualitate
  • Internațional
  • Sport
  • Sănătate
  • Educație
  • Știință IT&C
  • Arte & Lifestyle
  • Opinii
  • Alegeri 2025
  • Mediu
Despre Noi
Contact
Politica de confidențialitate
Termeni și condiții
Parcurge rapid sumarul știrilor și vezi cum sunt tratate în diferite publicații!
  • Ultima oră
  • Exclusiv
    • Sondaje INSCOP
    • Podcast
    • Diaspora
    • Republica Moldova
    • Politică
    • Economie
    • Actualitate
    • Internațional
    • Sport
    • Sănătate
    • Educație
    • Știință IT&C
    • Arte & Lifestyle
    • Opinii
    • Alegeri 2025
    • Mediu
49 știri noi în ultimele 24 de ore
  1. Acasă
  2. Internațional
20 august 21:18

Nestle testează o metodă inovatoare de utilizare a întregii păstii de cacao pentru producția de ciocolată, fără a afecta gustul

Ana Maria Eftene
whatsapp
facebook
linkedin
x
copy-link copy-link
main event image
Internațional
Foto: Facebook

Grupul elvețian Nestle dezvoltă o tehnologie care permite utilizarea integrală a păstăilor de cacao, inclusiv pulpa și coaja, în producția de ciocolată. Această metodă implică fermentarea naturală a unei paste umede obținute din păstăi, care este apoi pisată și prăjită. Inovația nu doar că îmbunătățește utilizarea resurselor, dar oferă și fermierilor mai mult timp pentru bune practici agricole. Această inițiativă vine pe fondul unei crize globale pe piața de cacao, cauzată de schimbările climatice și scăderea randamentelor în regiunile producătoare.

Surse

sursa imagine
Profit.ro
Nestle testează o metodă diferită în producția de ciocolată
sursa imagine
Stiripesurse
Nestlé rescrie povestea ciocolatei: Vrea să exploateze la capacitate maximă fiecare păstaie de cacao. E totul pentru un gust mai intens sau pentru profit?

ȘTIRI PE ACELEAȘI SUBIECTE

event image
Internațional
Asociația Consumatorilor din Germania a dat în judecată Mondelez pentru reducerea greutății ciocolatei Milka, fără o informare adecvată a consumatorilor
app preview
Feed personalizat de știri, căutare cu Inteligență Artificială și notificări într-o experiență mai interactivă.
app preview app preview
Nestle cacao ciocolata
app preview
Feed personalizat de știri, căutare cu Inteligență Artificială și notificări într-o experiență mai interactivă.
app preview
app store badge google play badge
  • Ultima oră
  • Exclusiv
  • Sondaje INSCOP
  • Podcast
  • Diaspora
  • Republica Moldova
  • Politică
  • Economie
  • Actualitate
  • Internațional
  • Sport
  • Sănătate
  • Educație
  • Știință IT&C
  • Arte & Lifestyle
  • Opinii
  • Alegeri 2025
  • Mediu
  • Despre Noi
  • Contact
Politica de confidențialitate
Politica de cookies
Termeni și condiții
Licențe open source
Toate drepturile rezervate Strategic Media Team SRL

Tehnologie in parteneriat cu

anpc-sal anpc-sol