10 decembrie 21:00
ANSVSA recomandă atenție deosebită la achiziționarea și manipularea alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă
Raluca Ioana Draghici
Actualitate
Pexels/ Craig Dennis
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis recomandări privind achiziționarea și manipularea alimentelor de origine animală, subliniind importanța depozitării acestora în condiții optime. De asemenea, se subliniază necesitatea controlului sanitar-veterinar la sacrificarea porcului în gospodărie și examinarea cărnii de porc pentru Trichinella spp. Comercializarea cărnii de porc fără control sanitar veterinar este sancționată, iar consumatorii sunt sfătuiți să cumpere produse alimentare doar din locuri autorizate.
SURSE
Recomandările ANSVSA pentru consumatori în perioada Sărbătorilor: Porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar
Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători/ În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar - B1TV.ro
Porcul de Crăciun, la control. Mesajul inspectorilor sanitar-veterinari către populație. Amenzile ajung la 40.000 de lei
Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători. Cum să cumperi carnea de Crăciun. În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar/ Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii neverificate
Recomandări ANSVSA pentru consumatori, de sărbători/ În gospodărie, porcul poate fi tăiat doar sub control sanitar-veterinar/ Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii neverificate/ Sfaturi pentru cumpărături în pieţe şi târguri
Comunicat de presă - ANSVSA
Ce amenzi uriașe riscă românii care vând ilegal carne de porc. ANSVSA trage un semnal de alarmă! - B1TV.ro