21 august 20:38
Spaniolii au început să cumpere mai mult ulei de floarea-soarelui decât de măsline, din cauza creșterii prețurilor la uleiul de măsline.
Raluca Niculae

Actualitate
Foto: Pixabay
Consumul de ulei de măsline a scăzut semnificativ în Spania, odată cu creșterea prețurilor, determinând o schimbare în preferințele consumatorilor. Acest fenomen a fost generat de scăderea producției de măsline din ultimii doi ani, ceea ce a dus la dublarea prețurilor la uleiul de măsline. Guvernul spaniol a încercat să facă uleiul de măsline mai accesibil prin reducerea TVA-ului.
SURSE

Uleiul de floarea-soarelui a detronat uleiul de măsline în bucătăriile spaniole, din cauza exploziei preţurilor

Uleiul de măsline nu mai este "regele bucătăriei" în Spania, devenind un lux. Pentru prima dată, spaniolii au început să-l înlocuiască cu uleiul de floarea soarelui - HotNews.ro