Parcurge rapid sumarul știrilor și vezi cum sunt tratate în diferite publicații!
69 știri noi în ultimele 24 de ore
marți 21:30

Românii risipesc lunar sume semnificative pe alimente, în special tineri și familii cu copii, cu preparate gătite și pâine pe lista celor mai aruncate

Raluca Niculae
main event image
Economie
https://unsplash.com/
O cercetare recentă arată că risipa alimentară în România costă, în medie, 200 de lei pe lună pentru românii din mediul urban, iar familiile mai prospere ajung la 500-800 de lei. Tinerii între 18 și 34 de ani sunt cei mai mari risipitori, adesea din cauza cumpărăturilor impulsive. Peste 2,5 milioane de tone de mâncare sunt aruncate anual. Specialiștii sugerează metode de reducere a risipei, cum ar fi reutilizarea alimentelor rămase și congelarea preparatelor.
app preview
Feed personalizat de știri, căutare cu Inteligență Artificială și notificări într-o experiență mai interactivă.